dimarts, 3 de maig del 2016

[ElConfidencial] - Cinca y los diamentes de Sangre

Cinca menteix, i en un pais civilitzat potser no pot ser condemnat, o si!, no està pres en Joan Pau Miquel i jo no crec que sigui per una cosa tan bestia.


 Vergonya andorrans, VERGONYA!



EL MINISTRO ANDORRANO HABÍA ASEGURADO QUE NUNCA LLEGÓ A USARSE EN CINCO AÑOS

Cinca tuvo sus poderes en la firma panameña a la vez que traficaba con diamantes


Estuvo implicado de forma directa en la venta de diamantes, que se hizo con la connivencia del entonces presidente de Liberia, Charles Taylor, hoy encarcelado por crímenes de guerra

03.05.2016 – 05:00 H.
La firma panameña creada por el bufete Mossak Fonseca donde el ministro de Finanzas de Andorra, Jordi Cinca, tenía poderes, Mariette Holdings Inc, registró una vida societaria paralela a la actividad de la empresa andorrana Grup Orfund, la firma que se dedicaba a vender diamantes de sangre provenientes de Liberia, tal y como consta en la información mercantil a la que ha accedido El Confidencial. Entre 1999 y 2002, estuvo activa Mariette Holding: el mismo periodo en que Cinca estuvo implicado de manera directa en la venta de diamantes, que se hizo con la connivencia del entonces presidente de Liberia, Charles Taylor, hoy encarcelado por crímenes de guerra por la guerra civil en ese país africano. Taylor dejó el poder, precisamente, en 2002.

Cinca no ha dado explicaciones sobre sus actividades concretas para Grup Orfund. Sí que lo hizo sobre Mariette Holdings Inc, incluso adelantándose a la publicación de su implicación en los papeles de Panamá. Jordi Cinca aseguró que “se estudió la posibilidad de realizar algunas operaciones en el mercado de Centroamérica y Sudamérica, y los abogados de la sociedad van a aconsejarnos articular las actividades en esa zona geográfica desde una sociedad panameña”. El Gobierno andorrano no ha querido pronunciarse sobre la cuestión.

Cinca también señaló que fue apoderado de la sociedad panameña “en abril de 1999 hasta junio de 2000”, justo cuando el hoy ministro formaba parte de Grup Orfund. Como accionista, tenía el 10%, y como directivo era responsable de la filial Wim SL, la filial andorrana que controlaba la gestión de las filiales africanas de Orfund, entre ellas la empresa minera de Liberia Blue Stone y la distribuidora de piedras preciosas DiAndorra.


Jordi Cinca ha asegurado que la sociedad panameña “nunca operó” y que siempre se mantuvo inactiva. “En julio del año 2000 terminé mi relación profesional con la empresa andorrana”, actividad que Cinca nunca clarifica, si bien reconoció el tráfico de oro ante el Consell General de Andorra, el equivalente al Parlamento en el país pirenaico.
En 1999, el año en que Cinca se vincula a la sociedad panameña, también se crean las sociedades mineras en Liberia, tanto la extractora como la comercializadora.
Cinca ya estaba vinculado al grupo Orfund desde 1996, como mínimo, ya que hay constancia en sus poderes sobre Wim SL y en su participación en la sociedad Transafricana SL, que iba a dedicarse a la exportación a África sobre todo de productos alimentarios.  


Apoyo de Liberia
El polémico régimen de Charles Taylor apoyaba estrechamente a Orfund. Incluso en 1999 se firmó un acuerdo entre Liberia y la empresa andorrana, en el cual ya se mencionaba el interés por los diamantes que tenía la empresa andorrana -página 2-. En ese momento, Cinca ya dirigía las filiales africanas de Orfund.




En 2002, Taylor fue desplazado del poder en Liberia, que cambió de nombre y que ahora se denomina Sierra Leona. Ese año es cuando se liquida la sociedad panameña. Y también cuando Cinca inicia su desvinculación de Orfund, una firma que fundía en Andorra el oro que obtenía de países africanos pero que tenía en los diamantes de sangre un jugoso complemento de negocio.


Consecuencias en Andorra
Por ahora no hay consecuencias políticas en Andorra. El tráfico de diamantes de sangre no es ilegal, según la ley del Principado. Lo mismo pasa en España. Pero todo apunta a que las explicaciones de Cinca han sido demasiado vagas, tanto las que otorgó por escrito el pasado cinco de abril como las que hizo públicas la semana pasada. Sí que es cierta una cosa: la sociedad panameña no era para evadir impuestos. En esos años, Andorra era todavía un paraíso fiscal con todas las de la ley y no se puede eludir al fisco en un país sin apenas presión tributaria.


Durante ese periodo, 1999-2002, Jordi Cinca no tuvo responsabilidades políticas. Pero las había tenido antes y las tuvo después. En este sentido, es una figura pública destacada. En 1990 y 1993, fue portavoz del Gobierno andorrano, entre 1993 y 1996 fue diputado. Y ahora es ministro de Finanzas y el verdadero hombre fuerte del Gobierno que preside Antoni Martí. Su relación con la oposición ya está siendo muy tensa y no mejorará por la cuestión de los diamantes de sangre. Su papel ha sido clave en la venta de Vall Banc -el banco bueno segregado de la crisis de BPA- al fondo JC Flowers.


Document:   http://www.ecestaticos.com/file/e281ff640457848ced44e6860fb16943/1462218996.pdf

Font:   El Confidencial
URL:    http://www.elconfidencial.com/economia/2016-05-03/cinca-tuvo-sus-poderes-en-la-firma-panamena-a-la-vez-que-traficaba-con-diamantes_1193676/
 

diumenge, 1 de maig del 2016

[El Confidencial] - El ministro de Finanzas de Andorra, vinculado a un grupo que vendía diamantes de sangre

Charles Taylor ha estat condemnat per crims contra la humanitat al tribunal de la Haya a més de 50 anys.  Postser si Sr Cinca que voste i el seu grup van col·laborar en una guerra civil, i a assesinats, i a violacions i a ..., i voste és encara ministre d'un pais que es diu democratic.

Vergonya Andorrans, Vergonya!!!




EL GRUPO CONSIGUIÓ EL APOYO DEL PRESIDENTE LIBERIANO CHARLES TAYLOR

El ministro de Finanzas de Andorra, vinculado a un grupo que vendía diamantes de sangre

Jordi Cinca Mateos, hombre fuerte del Gobierno de Antoni Martí, era socio y trabajaba en el Grup Orfund que negociaba con diamantes en África, provenientes de filiales en Liberia
Foto: Jordi Cinca Mateos, ministro de Finanzas de Andorra.Jordi Cinca Mateos, ministro de Finanzas de Andorra.
AUTOR
MARCOS LAMELAS. BARCELONA

Una red de sociedades en Andorra vincula al ministro de Finanzas del Principado, Jordi Cinca Mateos, hombre fuerte del Gobierno de Antoni Martí, con el comercio de diamantes en África. Se trata del Grup Orfund, conglomerado empresarial del que Cinca tenía el 10% y que se dedicaba a fundir oro en el Principado y a tratar con piedras preciosas. El Confidencial ha accedido a documentación del grupo Orfund que muestra no solo la participación accionarial del ministro, sino su vinculación con tres filiales del grupo –Orfound of Liberia LTD, Blue Stone SL y DiAndorra– durante los mismos años en que Liberia estaba controlada por el dictador Charles Taylor: finales de los noventa. Estas sociedades operaban en el país africano exportando oro y diamantes, precisamente los conocidos como “diamantes de sangre”.
Jordi Cinca no solo está vinculado como socio y de manera tangencial. También aparece llevando la gestión del día a día, incluyendo la operativa de las firmas en Liberia desde que se constituyeron las sociedades en 1999 hasta 2002, cuando se liquidó el grupo. El violento mandato de Charles Taylor en Liberia duró de 1997 a 2003, coincidiendo con la operativa de las filiales de Orfund en ese país.






Taylor ha sido condenado por el Tribunal de la Haya y cumple una condena de 50 años de prisión por crímenes contra la humanidad, entre ellos violaciones masivas o el uso de tropas integradas por niños soldados. En el juicio se acreditó que Taylor pagaba las armas para su lucha en la guerra civil en Liberia con el tráfico de diamantes.

http://goo.gl/JNgm4W

FONT:  El Confidencial
URL:  http://www.elconfidencial.com/economia/2016-05-01/el-ministro-de-finanzas-de-andorra-vinculado-a-un-grupo-que-vendia-diamantes-de-sangre_1192877/

dijous, 14 d’abril del 2016

[AltaveuDigital] -Martí defensa Cinca a ultrança i ataca amb virulència “aquells que volen que el procés de BPA descarrili

Sr Martí, ningú vol que el procés de BPA descarrili,

ni els treballadors maltractats per una direcció de l'AREB molt inhumana,
ni els clients amb els seus estalvis bloquejats,
ni els ex-treballadors acomidats de BPA de la pitjor manera possible, 
ni els propietaris de BPA amb els quals ningú del seu govern ha volgut parlar.

Però Sr Martí, s'ha plantejat que potser vostes han fet les coses de la pitjor manera possible?


Sense parlar, els problemes NO es solucionen, s'enquisten, i un problema enquistat esdeve un CANCER per la nostra societat, i per curar-lo cal operar i extirpar.

Martí defensa Cinca a ultrança i ataca amb virulència “aquells que volen que el procés de BPA descarrili”

dimecres 13 d'abril de 2016 700 0

El cap de Govern, Toni Martí, ha mostrat aquest dimecres el seu “suport incondicional” al ministre de Finances, Jordi Cinca, i després de deixar clar que Cinca ni dimitirà ni el destituirà per l’afer dels ‘Papers de Panamà’ que ha posat sobre la taula el pas del titular de Finances per Orfund, ha assegurat que “no vull ni pensar que tot això es fa perquè el procés de BPA descarrili”. Martí ha comparegut de forma extraordinària arran de la petició de dimissió feta pel Partit Socialdemòcrata (PS), però mentre ha acabat ‘salvant la vida’ a la formació liderada al Consell per Pere López, ha mirat de ser molt contundent, sense concretar amb noms, contra “aquells que voldrien que no s’acabés culminant” el procés de resolució de BPA per tal que es pugui beneficiar “interessos personals” per sobre de l’interès general. Martí ha arribat a deixar clar que el gabinet jurídic estudia emprendre accions contra tots aquells que qüestionin o posin en dubte la línia oficial. “Ho farem a desgrat”, ha pretès deixar clar. “Però analitzarem el que s’ha dit fins ara i esperem que no haguem d’analitzar més”, ha etzibat com voler deixar clar que ja n’hi ha prou i ningú s’ha d’atrevir a criticar amb vehemència l’actuació governamental.

La compareixença de Martí, just abans que l’habitual de Jordi Cinca, a qui ja no se li ha fet cap pregunta ni sobre els ‘Papers de Panamà’ ni sobre Orfund ni sobre una eventual dimissió, ha seguit la roda de premsa feta unes hores abans pel secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, que també havia fet una encesa defensa de Cinca i havia deixat entreveure que el pitjor que li pot passar al Principat és que el titular de Finances dimiteixi o se’l faci plegar. El cap de l’executiu ha tancat el cercle amb un ferri suport al responsable ministerial, que ha assegurat que amb l’activitat professional vinculada amb la societat panamenya de la qual Cinca va reconèixer ser el seu apoderat durant un any -encara que en continuaria tenint les accions després- “no hi havia res d’il·legal ni hi havia res d’immoral”. A banda de defensar el responsable de Finances -“compto amb el ministre Cinca com compto amb tots i cadascun dels ministres del Govern”- i de garantir que l’executiu continuarà “implementant un programa de reformes”, l’al·lucució de Martí, visiblement nerviós -els moviments el delataven i mirava d’ocultar la tensió amb un somriure molts cops irònic i gairebé permanent- s’ha centrat en atacar amb duresa als crítics amb la gestió del ‘cas BPA’: “Aquells que volem que el procés descarrili no se’n sortiran. El full de ruta se seguirà implementant.”

És clar que per justificar la seva aparició s’ha hagut de referir al PS i la seva petició de dimissió de Jordi Cinca. Però aviat els ha exemptat de certes responsabilitats. Primer ha acusat la formació lidera per López i David Rios de “demanar (la dimissió) sense contrastar res” i l’ha acusat de contribuir “ells a crear aquesta mala imatge” . Però després ha deixat clar que “la gent del PS no forma part d’aquest grup de gent” que al seu entendre difama, calúmnia i injúria el Govern, les institucions i els seus representants per frenar el procés de BPA. “El PS ho fa per desgastar un ministre, per desgastar el Govern, però hi ha altres coses amb les quals podria desgastar” i “no se n’adona que està contribuint a malmetre el nom i la imatge d’Andorra”. Sense dir-ho obertament, Martí ha deixat clar que estava arremetent contra Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i ha estat més subtil però igual de directe en focalitzar els seus atacs contra l’entorn dels accionistes majoritaris de BPA. I just fetes aquestes insinuacions i duta a terme una nova defensa de Cinca, i d’assegurar que el Govern d’Andorra és i serà “respectuós amb totes les persones”, quan ha anunciat que s’estudiaran accions jurídiques contra aquells que “aquestes últimes setmanes han creuat les línies vermelles”. “Farem la nostra feina. I passarem del circ mediàtic, si n’hi ha; i superarem les calúmnies i les injúries”, ha dit el màxim responsable governamental.

Martí també ha aprofitat per dir que espera que el 4 i 5 de maig, per quan està programat el debat de d’orientació política, ja “s’haurà culminat el procés de resolució de BPA”. En aquest sentit ha remarcat que té “la ferma convicció que anem per la bona direcció” i ha recordat que fa uns mesos “es deia que la millor solució seria que hi hagués un comprador i que fos un comprador estranger”. I en aquest marc ha celebrat les dues ofertes rebudes. Ha obviat, però, el cap de Govern que el més ferm defensor del fet que el comprador fos estranger havia estat el propi Jordi Cinca. I tampoc no ha tingut en compte malgrat dir que les propostes rebudes “no són menors” que es tracta dos fons voltor l’un amb molts pocs èxits darrerament, sobretot quan ha acudit a processos a Espanya, i l’altre amb, en principi, poquíssima rellevància i menys potencial encara. “No cal que els diguem (a l’AREB, que ha recordat que és qui haurà de fer l’anàlisi del procés i acabar decidint sobre les ofertes) que l’objectiu és que no hi hagi quitances.” Martí ha reconegut que “m’hauria agradat” que es presentés algun banc del país, però que davant les alternatives existents “hauríem d’estar com a mínim esperançats”.

I després de gairebé mitja hora de discurs i d’algunes preguntes amb resposta d’aquella manera, el cap de l’executiu ha acabat recordant que Andorra “sempre ha fet de les crisis una oportunitat” i ha sentenciat amb una frase lacònica: “Aquest país no pot estar contínuament sotmès a una guerra civil política.”


URL: http://altaveudigital.com/marti-defensa-cinca-a-ultranca-i-ataca-amb-virulencia-aquells-que-volen-que-el-proces-de-bpa-descarrili/