- Al "SIN"gobierno NO le gusta el informe
- El "SIN"gobierno NO paga las facturas
El segundo punto lo puedo entender, mas o menos, és un disparate de ineficacia lo que han hecho los de la consultora, pero el problema és del "SIN"gobierno que permitio este "pifostio".
El primer punto tambien lo entiendo, hoy estoy comprensivo, el CALIFA, la justicia y el INAF/AREB necesitan un informe que condene a BPA. Sin este informe contundente, hecho por una consultora "PRESUNTAMENTE" "IN"dependiente, no se justifica ni una prision "PREVENTIVA" de muchos meses para Joan Pau Miquel y ni una intervencion de BPA/BM. Tal vez pienso en negativo pero que quereis, son ya algunos años por el pais.
Entonces, que ara ahora el "SIN"gobierno de Andorra?
- Dimitir, eso no se estila en Andorra ni el la peninsula.
- Reconocerlo, eso no se estila en Andorra ni el la peninsula.
- Ui, que pregunta
Pensat
El "SIN"gobierno NO accepta el resultado de la auditoria, Porque?
Pensat mal y acertareis.
PwC ‘trenca’ amb l’AREB pel retard en els pagaments i diferències sobre els informes
L’enuig dels responsables de PricewaterhouseCooper’s (PwC) per a l’auditoria i assessorament en matèria d’elaboració de nous dossiers de clients que s’està fent en relació a Banca Privada d’Andorra (BPA) és cada vegada major. El distanciament amb l’administració andorrana, que no irreconciliable, sí que és ara per ara total. Fins al punt que tot i que els treballs que s’estan fent ja estan en la fase final, aquesta setmana deixaran el Principat molts més consultors del que inicialment ho haurien d’haver fet. La setmana passada encara feien estada al país més d’un centenar de persones lligades a PwC. Dues qüestions separen essencialment la consultora de matriu americana i els organismes oficials: el retard en els pagaments acordats pels serveis prestats i les diferències sobre el contingut dels informes resultants de les anàlisis fetes.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, s’ha referit implícitament a la qüestió de l’abonament de les factures que va presentant PwC. Ho ha fet de manera genèrica i justificant-ho amb el fet que encara avui per avui l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a qui s’ha traspassat el contracte que inicialment havia signat l’INAF amb la consultora americana no disposa d’un pressupost formalment aprovat. Cinca ha afirmat que “sóc incapaç de dir quin és el calendari de pagaments”. És clar que “falta que se’ls liquidi una part” a PwC, que és la immensa majoria, i també que l’empresa auditora facturi encara treballs en curs. En global, la setmana passada Cinca va informar davant el Consell que l’AREB ha rebut factures per més de 10 milions d’euros dels quals encara no n’ha satisfet dos. Ha lligat tot plegat al fet que l’agència no té un pressupost aprovat. El projecte pressupostari es va trametre fa poques setmanes i puja a 21,3 milions d’euros segons que es va informar durant la sessió de control parlamentari. L’AREB no disposava d’eines financeres i ara el Govern li haurà de transferir fons a partir de la petició prèvia d’un préstec que l’AREB haurà de retornar amb allò que obtingui del banc pont o aplicant els articles de la llei feta expressament que li permeten exigir al banc en resolució que es faci càrrec dels costos del procés.
Però els tràmits burocràtics o administratius, considera PwC, no són el seu problema. I davant la manca de cobrament haurien decidit optar per una posició de força i retirar la immensa majoria dels consultors que tenia destinats al Principat. Una bona part d’ells van fer fins i tot una festa de comiat la setmana passada. De fet, un primer grup ja deixava l’activitat el cap de setmana passat. Però ara es preveu, o almenys així ho haurien anat dient els propis professionals de l’auditora econòmica, que aquest divendres deixin Andorra gairebé tots els desplaçats. Això sí, se’ls ha informat que molts d’ells hauran d’estar en disposició de respondre consultes que eventualment se’ls puguin fer per telèfon. Un centenar de consultors (de diferents nivells: becaris, júniors, sèniors) de PwC encara estaven la setmana passada allotjats en centres hotelers del país. Qui assumeix el pagament directe a la cadena hotelera, almenys inicialment, seria la consultora.
El pagament no seria l’únic punt de desavinença entre els responsables de PwC per a l’encàrrec fet, primer des de l’INAF i ara des de l’AREB, i els màxims representants de l’administració andorrana. Segons les fonts consultades hi hauria serioses diferències entre el contingut dels informes que s’han d’elaborar com a resultat de la feina feta per la multinacional de l’auditoria financera. En alguns casos, no hi ha acord ni en el tipus de ‘rapport’ que s’hauria de dur a terme. Però en cap cas hi ha entesa sobre el que fons del treball. El que s’ha de transcriure. I fins on es pot arribar. Els responsables de PwC estan especialment molestos perquè, segons les fonts, els primers esborranys que haurien lliurat no els haurien estat acceptats. De fet, de l’informe provisional que s’havia de tenir a mitjan juny i que el ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar que se’n donaria trasllat als grups parlamentaris mai no se’n va saber res.
Font: Altaveu Digital
URL: http://altaveudigital.com/pwc-trenca-amb-lareb-pel-retard-en-els-pagaments-i-diferencies-sobre-els-informes/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada